Welkom

Volwassenen

Rebalancing

Technieken

De 10 sessies

Praktische informatie

Zwangerschap

Lichaamswerk

Kinderen

Kindermassage

Cursussen

Lichaamswerk

Volwassenen

Ouders

Kinderen

Praktische zaken

Data & prijzen

Locatie

 

Naast dat het gewoon heerlijk voor een kind is een fijne massage te ontvangen werkt het succesvol op allerlei uiteenlopende klachten, zoals lichamelijke klachten, eczeem, vermoeidheid, hyperactief gedrag, slecht eten, darmproblemen, agressief gedrag of heel stil en teruggetrokken gedrag, bedplassen en concentratieproblemen.

Voor een gezonde ontwikkeling is lichamelijk contact onmisbaar. Een liefdevol, positief huidcontact is belangrijk voor het lichaamsbewustzijn, maar ook voor het zelfbewustzijn. Masseren is een manier van lichamelijke aanraking die het kind een positief lichaamsbesef geeft.

Bij kindermassage gaat het niet om het manipuleren van de spieren. Door gerichte, liefdevolle aanraking en aandacht leren kinderen van onze handen allereerst respect. Daarbij worden zij zich bewust van hun lichaam, voelen waar zijzelf beginnen en ophouden. Dat brengt zelfbevestiging en geeft een warm gevoel van verbondenheid. Kindermassage sterkt, maakt kinderen minder kwetsbaar. Ook wordt door een massage het immuunsysteem versterkt, stress neemt af en er treedt diepe ontspanning op.

Voor kinderen is het misschien heel onwennig door een ‘vreemde’ aangeraakt te worden. Een van de positieve gevolgen van een massage kan zijn dat een kind zijn of haar lichamelijke grenzen leert kennen en aangeven. Het is belangrijk de tijd te nemen die het kind nodig heeft om zich veilig te voelen om een massage te krijgen. Bij kinderen wil ik dan ook om te beginnen minstens 4 sessies afspreken.